Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه طرح باشگاه تحریمی‌ها نخستین بار از سال ۹۲ مطرح شد ولی به دلایلی مورد توجه قرار نگرفت، گفت: ۲۵ کشور دنیا تحت تحریم آمریکا هستند که همبستگی این کشورها ظرفیت بالایی برای شسکت محاصره اقتصادی آمریکا ایجاد می کند. ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۳ اقتصادی اقتصاد ایران نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمود کریمی بیرانوند به رادیو اقتصاد گفت: این بحث برای نخستین بار در سال 1392 مطرح و به سمت اجرایی شدن پیش رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: شدت تحریم های ایران از سال 1390 به این طرف قابل مقایسه با شدت تحریم های اقتصادی قبل از دهه 90 نیست.

این کارشناس اقتصادی گفت: چنین طرحی در سال 1392 از سوی کارشناسان مطرح اما اجرایی نشد. طرح مزبور به خاطر اتخاذ رویکرد مذاکره و کاهش هزینه های تحریم از این طریق به تعویق افتاد.

کریمی بیرانوند اظهار داشت: تصور بر این بود که با اتخاذ این رویکرد جدید دیگر نیازی به تشکیل باشگاه کشورهای تحریم شده وجود ندارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر 25 کشور جهان و بیش از یک چهارم جمعیت دنیا تحت تحریم های اقتصادی آمریکا قرار دارند.

این کارشناس اقتصادی گفت: تحریم های جدید که موسوم به تحریم های هوشمند هستند روی پاشنه آشیل هر اقتصادی دست می گذارد.

وی افزود: عمدتا کشورهای که تقابل و تخاصم چه از جهت سیاسی و چه از جهت نظامی با آمریکا دارند این کشور نقاط ضعف آنان را مورد هدف و تحریم قرار می دهد.

کریمی بیرانوند اظهارداشت: تشکیل باشگاه کشورهای تحریمی امری بسیار ضروری است و باید از این ظرفیت به بهترین وجه ممکن استفاده کرد اما متاسفانه تاکنون عملیاتی نشده است.

وی ادامه داد: تحریم های اعمالی از سوی کشور آمریکا بر کشورهای مختلف متفاوت است چون ساختار اقتصادی کشورها با هم متفاوت است.

این کارشناس اقتصادی گفت: کشورهای که تحت تحریم قرار می گیرند هریک به یک حوزه ای مثل نفت، مواد اولیه، کالاهای اساسی و غیره وابسته هستند. این نقاط ضعف کشورهای مختلف تحت تحریم آمریکا همیشه با یکدیگر همپوشانی لازم را ندارد.

کریمی بیرانوند اظهارداشت: کشورهای تحت تحریم آمریکا از منابع طبیعی و اقتصادی بسیار ارزشمندی برخوردارند. اگر این کشورهای تحریمی باشگاهی تشکیل دهند و پاشنه آشیل اقتصاد همدیگر را با نقاط قوت خود پوشش دهند بسیاری از تحریم هایی که آمریکا بر علیه این کشورها اعمال کرده بی اثر خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی افزود: مثال کوتاه مدت و مقطعی این قضیه همین موضوع صادرات بنزین ایران به کشور ونزوئلا می تواند باشد. ایران و ونزوئلا هر دو تحت تحریم های شدید اقتصادی آمریکا قرار دارند.

کریمی بیرانوند گفت: پالایشگاه های کشور ونزوئلا به واسطه مسائل سیاسی، اقتصادی و تحریم ها از کار افتاده و توان تولید بنزین را ندارد. همچنین سهام پالایشگاه های این کشور در آمریکا هم متوقف شده است.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: کشور ونزوئلا در شرایط حاضر نیاز شدید به بنزین دارد. ایران هم در حال حاضر از ظرفیت تولید بنزین قابل توجهی برخوردار است و از طرف دیگر بواسطه کرونا مصرف بنزین در کشور به شدت کاهش یافته و با تولید مازاد بنزین با کیفیت روست از اینرو می تواند این بنزین را به ونزوئلا صادر کند.

کریمی بیرانوند یادآورشد: این دو کشور که تحت تحریم شدید آمریکا قرار دارند با یک اقدام پوششی می توانند نقاط ضعف یکدیگر را برطرف کنند.

انتهای پیام/

R1010113/P/S7,77,78/CT12

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کارشناس اقتصادی کریمی بیرانوند تحت تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۴۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون اهمیت دیپلماسی فعال انرژی ایران در دولت سیزدهم که منجر به توسعه تجارت انرژی ایران شد؛ افزود: یکی از مهم ترین بخش های دولت که اقدامات مهمی در جهت رفع تحریم ها و خنثی کردن اثرات آن بر اقتصاد ایران داشته است؛ صنعت نفت و گاز بوده است. به پشتوانه این رویکرد کلیدی دولت سیزدهم در زمینه بازطراحی تجارت انرژی ایران، امروز توانستیم که مسیر خنثی سازی تحریم ها را پیش ببریم و نفت خام و گاز طبیعی بیشتری به فروش برسانیم و در این زمینه توانستیم به سطح خوبی از تولید و صادرات نفت خام برسیم و رکوردهای قبلی در زمان تحریم ها نیز بشکنیم و به نوعی رکوردشکنی تاریخی نیز داشته باشیم.

به گفته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس سیاست هایی همچون تولید بار اول و تمرکز توسعه زنجیره ارزش محصولات صنعت نفت از سیاست های اصلی و درستی است که توسط دولت سیزدهم در زنجیره ارزش نفت و گاز به اجرا گذاشته شد. این اقدام علاوه بر اینکه توانست زمینه ساز صادرات خدمات فنی و مهندسی ایرانی به ونزوئلا شود و سهامداری ایران در پالایشگاه های فراسرزمینی را به سرانجام برساند؛ در زمینه نیاز به واردات تجهیزات راهبردی صنعت نفت و گاز ایران نیز کمک چشم گیری کرد و از همین رو علاوه بر کاهش ارزبری از محل رشد صادرات نفت خام ایران به ارزآوری بیشتر برای کشور منجر شد و وابستگی ما را به دیگران کاهش داد. از سوی دیگر، تمرکز بر توسعه و تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز کشور، منجر به تولید محصولات نهایی با ارزش افزوده بالاتر و اشتغال آفرینی برای متخصصان کشور خواهد شد که از اهمیت اساسی برخوردار است.

میرتاج الدینی گفت: در حال حاضر، در بسیاری از زمینه ها مواد اولیه را صادر می کنیم. در حالی که مجبوریم محصولات نهایی ساخته شده از همین مواد اولیه را با قیمت بالایی به کشور وارد کنیم. این شرایط به ضرر کشور است و دولت را از درآمدهای ارزی محروم می کند. اعمال سیاست هایی مانند در نظر گرفتن معافیت های مالیاتی هدفمند از صنایعی که در حوزه تولید محصولات نهایی فعالیت می کنند، می تواند در راستای توسعه زنجیره ارزش محصولات اثرگذار باشد.

میرتاج الدینی تأکید کرد: هدف از تحریم صنایع نفت و گاز کشور این بود که اقتصاد کشور فلج شود. اما با سیاست گذاری های صحیح و اتکا به خود توانستیم به خنثی سازی تحریم ها بپردازیم. در نهایت این سیاست گذاری های درست ما را به رکوردزنی در فروش نفت خام کشور رساند. به نحوی که رشد اقتصادی 5.4 درصدی را تجربه کردیم و فروش نفت کشور را تا حد زیادی به رکورد سال های قبل از تحریم نزدیک کردیم.

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر بلژیک: در حال بررسی اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اسرائیل هستیم
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • بسته تحریمی اروپا برای اولین بار گاز روسیه را هدف قرار خواهد داد
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم